Activiteiten

Oktobermaand Kindermaand

Oktobermaand Kindermaand

Deze herfstvakantie op woensdag 25 oktober, donderdag 26 oktober of vrijdag 27 oktober vanaf 13.00 uur hoef jij je niet te vervelen want het is Oktobermaand Kindermaand op Landgoed Mensinge. Er zijn super leuke activiteiten te doen. Kom cup cakes versieren in Landskeuken Mensinge, speuren in de oude havezate, laat je schminken of win een leuke prijs met je mooi ingekleurde kleurplaat.

Slachtvisite

Zondag 5 november 11.00 - 16.00 uur

Slachtvisite

Landgoed Mensinge organiseert op zondag 5 november de jaarlijkse slachtdag. Ambachtelijk werkende slagers demonstreren hoe een (biologisch) varken wordt uitgebeend en verwerkt tot prachtige stukken vlees.
 

De winter staat weer voor de deur, een seizoen waarin vroeger weinig voedsel was te vinden. Tegenwoordig staan we daar niet meer bij stil want alles wat we nodig hebben voor de maaltijd is eenvoudig verkrijgbaar. Toendertijd was dat niet zo vanzelfsprekend. Daarom werd in de zomermaanden voedsel verzameld en het varken vetgemest, zodat er voldoende voorraad was om de koude wintermaanden door te komen.Traditioneel werd in november het varken geslacht: Novembermaand Slachtmaand. Het verse vlees werd gedroogd en geconserveerd voor de wintervoorraad.

Contact

contact